banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Több tíz kilométeres sorban menekültek az orosz kamionok a szankciók elől

Hatalmas kamionsor képződött szombat éjfél előtt a lengyel-fehérorosz határon, az orosz és fehérorosz kamionok ugyanis igyekeztek elhagyni az Európai Unió területét még az ötödik szankciócsomag életbe lépése előtt, írta a BBC.

Az új szankciók értelmében április 9-től az orosz és fehérorosz kamionok – többek között a gyógyszeripari, az orvosi, a mezőgazdasági és élelmiszeripari rakományokat kivéve – nem léphettek be az Európai Unió területére, a már ott levők pedig április 16-án éjfélig kaptak haladékot az EU területének elhagyására.Illusztráció: Pexels.com

A BBC szerint szombaton a 80 kilométert is elérte a határátlépésre várakozó teherautók száma, volt közöttük olyan, amelyik 33 órát várakozott. A hatalmas kamionsorokról drónfelvételek is készültek.

A határidő lejártakor, éjfélkor még 12 órás volt a várakozási idő a határon, ahol legalább 400 teherautó sorakozott.

Becslések szerint több ezer orosz és fehérorosz kamion tartózkodhat még az EU területén, és egyelőre nem világos, hogy mi történik a rakományaikkal. Ezeket a helyi hatóságok el is kobozhatják. A lengyel szállítmányozók képviselője a BBC szerint attól tart, hogy egy ilyen lépés hatására hasonló módon járnának el az Oroszországon és Fehéroroszországon áthaladó lengyel kamionokkal is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?