Több embert lelőttek Chicago egyik elővárosában az amerikai függetlenség napján tartott felvonuláson

Hat ember vesztette életét Chicago Highland Park nevű elővárosában az amerikai függetlenség napja alkalmából hétfőn megtartott felvonuláson történt lövöldözésben, és tizenhat sérültet kellett kórházba szállítani – közölte a városvezetés a honlapján.

Helyszínelés Chicagóban | Fotó: Agerpres/XinhuaA tájékoztatás szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a városrészbe, és lezárta a központi részét. A helyi sajtó úgy tudja: a feltételezett elkövető szökésben van. A CNN információi szerint az elkövető egy 18-20 éves fehér férfi, aki kék pólót viselt.

Miles Zaremski szemtanú a hírtelevíziónak elmondta, hogy szívszaggató volt látni a sok sebesültet és az élettelen testeket. Hozzátette, hogy mintegy 30 lövést hallott. Lake megye sheriffje a Twitteren felszólította az embereket, hogy kerüljék el Highland Parkot.

A Chicago Sun-Times című helyi lap úgy tudja, hogy a lövések nagyjából tíz perccel a felvonulás kezdetét követően dördültek el. A helyi hírtévékben megjelent képsorokon pánikba esett embereket lehetett látni, amint sikoltozva menekülnek a helyszínről, vagy próbálnak fedezéket találni.

A WGN tévé szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy az elkövető valószínűleg egy üzlet tetejéről nyitott tüzet a tömegre. Egyelőre nem tudni, mi állhat a véres tett hátterében.

A Chicago Sun-Times közlése szerint 26 embert a Highland Park kórházba, ötöt pedig az Evanston kórházba szállítottak. Többségük lőtt sebek miatt, de néhányan a kialakult káosz következtében szenvedtek sérüléseket – írták. A lap riportere a helyszínen három, lepedővel letakart holttestet látott és további öt vérző sérültet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Philadelphiában egy koncerten, amit a függetlenség napja alkalmából tartottak, két rendőrt lelőttek – írta a digi24.ro. Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Kapcsolódók

Kimaradt?