Szerdán is folytatódik a civilek kimenekítése Mariupolból

Szerda reggel már elindultak az újabb civileket menekítő buszok az ostromlott Mariupolból, mondta Pavlo Kirilenko, Donyeck régió kormányzója.

Korábban már bejelentették, hogy szerdán négy humanitárius folyosó megnyitását tervezik az Mariupolból, „ha a biztonsági helyzet lehetővé teszi”. Az evakuálások reggel 8 órakor kezdődtek.

Zelenszkij szerint eddig 156 civilt sikerült kimenekíteni a mariupoli Azovsztal acélgyárból, ahol még mindig sokan bujkálhatnak.

Fotó: Agerpres/EPA„Állandó tűz alatt lenni, rögtönzött szőnyegeken aludni, futni a fiaddal, miközben egy robbanás a földre dönt – minden szörnyű volt” – mondta a The Guardian című angol napilap helyszíni tudósítójának egy evakuált nő, aki a hat hónapos gyerekét hordozta a karján.

Az 54 éves Elyna Tsybulchenko is az acélgyárban keresett menedéket, miután a bombázások lerombolták az otthonát, és a városban fogytán volt a víz. „Szinte minden másodpercben bombáztak, minden remegett. A kutyák ugattak, a gyerekek sikoltoztak. De a legnehezebb pillanat az volt, amikor azt mondták, hogy a bunkerünk nem élné túl a közvetlen találatot. Megértettük, hogy ez csak egy tömegsír lesz, és senki sem menthet meg minket” a folyamatos támadások alatt, mondta a lapnak.

A kimenekítettek arról beszéltek, még vízhez is nehéz volt jutni, mert ahhoz az épületek között kellett mozogniuk. Ez a férfiak feladata volt a beszámolók szerint.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?