Szerbiával és Montenegróval megállapodott Magyarország a védettségi igazolványok elismeréséről

Szerbiával és Montenegróval már megvan a megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről – jelentette be a magyar külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Forrás: védettségi igazolvány Facebook-oldalSzijjártó Péter bejegyzésében azt írta, „ha minden jól megy”, hamarosan elmondható, hogy már 4 millió magyart sikerült beoltani és ezáltal megvédeni őket a járványtól. „Újabb lépést tehetünk tehát a normalitás irányába, ami lehetővé teszi, hogy egyes országokkal megállapodjunk az állampolgáraink karantén- és tesztmentes utazásáról" – emelte ki.

Azt írta: Nikola Selakovic szerb és Djordje Radulovic montenegrói külügyminiszterrel csütörtökön megállapodtak arról, hogy országaik oltási igazolványait kölcsönösen elismerik. Így a beoltottak péntektől szabadon utazhatnak Magyarország és Szerbia, valamint Magyarország és Montenegró között.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió műsorában megemlítette: a kormány felhatalmazta a külügyi tárca vezetőjét, hogy kössön kétoldalú megállapodásokat „a számunkra fontos országokkal” egymás védettségi igazolványainak elfogadásáról. Montenegróval és Szerbiával ez már meg is történt, és más államokkal is tárgyalnak – tette hozzá. A magyar igazolvánnyal mindenhová lehet majd menni – jelentette ki Orbán, és hozzáfűzte: elterjedt, hogy a kínai vakcinával beoltottak nem utazhatnak majd nyáron, ez azonban „szamárság”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?