FRISSÍTVE – Felüljáróról zuhant a vasúti pályára egy autóbusz Olaszországban, legalább húszan meghaltak

Legalább 21 ember életét vesztette és negyvenen megsérültek, amikor az A4-es autópálya felüljárójáról a vasúti sínekre zuhant és kigyulladt egy busz Velence Mestre nevű városrészében kedd este – közölte és az észak-olaszországi város polgármestere az ANSA hírügynökséggel. FRISSÍTÉS: Klaus Iohannis államelnök részvétét fejezi ki a meghalt áldozatok családjainak.

A busz az A4-es autópálya egyik felüljáróról több métert zuhant, és a vasúti pályára esett, ahol kigyulladt. A tragédiában legalább 21-en meghaltak és negyvenen megsérültek. Az érintett szakaszon a vasúti közlekedést felfüggesztették.

Fotók: Agerpres/EPA

Az ANSA olasz hírügynökség szerint a busz egy lejtős szakaszon eddig tisztázatlan okokból megcsúszott, és áttörte a szalagkorlátot.

A busz legalább tíz métert zuhanva egy raktárépület és a mestrei pályaudvar vágányai között állt meg, majd kigyulladt.

A helyszínre több mentőautó érkezett ki. Beszámolók szerint a földgázzal hajtott busz kigyulladt, az oltási munkálatok kedden késő este még zajlottak.

Luigi Brugnaro velencei polgármester szerint egy magánkézben lévő buszról van szó, amely turistákat szállított egy kempingbe a közeli Marghera településen. Egyelőre nincsenek információk az áldozatok állampolgárságáról.

„Szörnyű tragédia sújtotta ma este közösségünket. Haladéktalanul gyásznapot rendeltem el a szerencsétlenséget szenvedett buszban volt sok áldozat emlékére. Apokaliptikus jeleneteket láttunk, erre nincsenek szavak” – hangsúlyozta Luigi Brugnaro az X közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

Giorgia Meloni miniszterelnök és Antonio Tajani kormányfő-helyettes részvétüket nyilvánították az áldozatok hozzátartozóinak. Tajani az X-en köszönetet mondott a mentőszolgálatoknak a gyors mentésért, egyben szolidaritását fejezte ki Velencével és a városvezetéssel.

Klaus Iohannis államelnök részvétét fejezi ki a meghalt áldozatok családjainak

„Mélyen elszomorít az olaszországi Mestrében történt szörnyű baleset. Őszinte részvétemet fejezem ki az áldozatok családjának, és mielőbbi felépülést kívánok a sérülteknek. Ezekben a nehéz időkben együtt vagyunk az érintettekkel” – írta szerdán a Twitterre az államfő.

Legalább 21 ember meghalt és mintegy 20 másik megsérült kedd este egy közúti balesetben a Velence melletti Mestre településen. Egy turistákat, köztük ukránokat, franciákat és németeket szállító busz lezuhant egy hídról és kigyulladt – közölték az északkelet-olaszországi város hatóságai az AFP szerint.

A román külügyminisztérium szóvivője, Radu Filip kedd este az Agerpres hírügynökségnek kijelentette, hogy az addigi információk szerint a balesetnek nincsenek romániai áldozatai.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?