Saját közösségi hálózatot indít Donald Trump

Trump megorrolt a mainstream közösségi oldalakra, miután sorra tiltották le a fiókjait.

Egy új médiaszolgáltató vállalat és egy saját internetes közösségi hálózat elindítását jelentette be szerdán Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke. A Trump Media & Technology Group és a várhatóan tesztverzióként novemberben induló TRUTH Social nevű alkalmazás célja, hogy „szembe szálljon a nagy technológiai cégek zsarnokságával” - fogalmazott Trump.

„Egy olyan világban élünk, ahol a tálibok nagyban jelen vannak a Twitteren, de a kedvenc amerikai elnökötöket elhallgattatták. Ez elfogadhatatlan” - hangsúlyozta a bukott elnök.

A Trump Media & Technology Group közösségi hálózat mellett egy videómegosztó szolgáltatást is tervez indítani szórakoztató műsorokkal, hírekkel és rádióadásokkal. Trump azt nem árulta el, hogy miből tervezi finanszírozni a rendkívül költségesnek hangzó projektet.

A mainstream közösségi oldalak januárban tiltották le egymás után Trump fiókjait, miután az elnök a választás elbukását követően hazugságokkal harsogta tele hírfolyamait, híveit pedig januárban ráuszította az amerikai törvényhozás épületére. A Capitoliumban a szenátus éppen a demokrata párti Joe Biden győzelmét hozó novemberi elnökválasztás eredményeit készült hitelesíteni. Az összecsapásokban öten életüket vesztették, köztük egy rendőr. Trump sohasem ismerte el vereségét, s arról írt a közösségi oldalain, hogy a választást elcsalták.

(Nyitókép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?