banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Prostituáltként dolgoztatta gyermekei anyját egy erdélyi férfi

Őrizetbe vettek Magyarországon, Csongrád-Csanád megyében egy erdélyi férfit, miután felmerült a gyanú, hogy három nőt Németországban prostituáltként dolgoztat, és az általuk megkeresett összeg nagy részét elveszi tőlük. A nőket sokszor veréssel és megöléssel is megfenyegette – írja a police.hu.

A rendőrség közleménye szerint németországi tartózkodásuk alatt a férfi élettársa vigyázott otthonukban a kizsákmányolt asszonyok férfinek szült 16 és 2 év közötti tucatnyi gyerekére, akiknek az apa többször azt is megtiltotta, hogy anyjukkal beszéljenek. Az 52 éves L. Jenő különböző fenyegetésekkel érte el, hogy a külföldön illegálisan megszerzett összegeket a nők átutalják neki, illetve élettársának. A prostituáltként kinn dolgozó hölgyeknek sok esetben annyi pénze sem maradt, hogy abból ki tudják fizetni szállásukat, vagy fedezni tudják belőle napi étkezéseiket.

A férfi 32 éves élettársa, P.Erika – annak ellenére, hogy tudott arról, hogy a számára utalt összegek mögött milyen kizsákmányolás zajlik – 4000 euróval gazdagodott. A rendőrség kedden ütött rajta a pároson. A nyomozók Csongrád-Csanád megyében összesen öt házban tartottak kutatást. Közülük három ingatlant zár alá vettek vagyonvisszaszerzés céljából. Ezen kívül lefoglaltak két gépkocsit, mintegy tízmillió forint értékben; egy páncélszekrényt és több mobiltelefont.

Vagyonvisszaszerzés keretén belül az ingóságok lefoglalásával és az ingatlanok zár alá vételével több mint 30 millió forint illegálisan szerzett pénz helyébe lépett dolgot vont el a gyanúsítotti körtől a hatóság.

A rendőri műveletek során derült ki, hogy a gyanúsított egyik szintén ugyanazon településen lévő másik ingatlanában középkori körülmények között, három kiszolgáltatott állapotban lévő férfi él. A tulajdonos folyamatosan dolgoztatta őket: a tanyán lévő valamennyi állat etetése, itatása, gondozása volt a feladatuk. Fizetést azonban nem kaptak, csak alvóhelyet, némi ételt és cigarettát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályána nyomozói az 52 éves L. Jenőt emberkereskedelem és kényszermunka bűntett, míg a 32 éves P. Erikát pénzmosás bűntett elkövetésével gyanúsították meg. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, míg a nő szabadlábon védekezik.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?