108 év börtönbüntetésre ítélték a Săndulache-testvéreket

Emberkereskedelem és romániai nők tucatjainak prostitócióra kényszerítése vádjával ítélte egy spanyolországi tartományi bíróság összesen 108 éves börtönbüntetésre a Săndulache-testvéreket. A 35 éves Alin Săndulachéra 55, 38 éves testvérére, Sebastianra 53 éves ítéletet szabtak ki.

A testvérpár egy valóságos vagyon harácsolt össze, a vádirat 1,5 millió euróról tesz említést.

A Săndulache-testvérek kegyetlen módszerekkel vezettek egy prostituáltakból álló hálózatot, a zömében romániai nőket veréssel, nemi erőszakkal tartottak állandó rettegésben. Alkalomadtán, ha úgy ítélték meg, hogy a napi bevétel túl kevés, arra kényszerítették a nőket, hogy egyék meg a pénztjegyeket.

A biznisz 2010-2013 között futott fel, 1,5 milliós bevételre tettek szert, akik emellett több lakást és luxusautót is magukénak tudhattak.

Két segítőjük - Ionuţ Banciu és Marian Meaucă - enyhébb büntetéseket kapott, őket 6-6 évre ítélték el, de 2 év után feltételesen szabadulhatnak. Ez a lehetőség nem adott a Săndulache-fívérek számára, ők le kell töltsék a büntetést.

Emellett pénzmosásért 500 ezer eurós bírságot követel rajuk a spanyol állam, de 285 ezer eurós kártérítést is ki kell fizetniük az áldozatoknak. 

Az itélet nem jogerős, mind az ügyészség, mind pedig az elítéltek fellebbezhetnek ellene.

Kimaradt?