Pekingben enyhítettek a korlátozásokon

Megszüntették kedden Pekingben a negatív Covid-teszt kötelező bemutatását a szupermarketekbe és irodákba való belépésnél, ami a múlt havi történelmi tüntetéseket követően az országszerte elrendelt korlátozások enyhítésének legújabb lépése.

Pekingi metrólejáró lezárva | Illusztráció: Agerpres/EPA„Peking újra kész az életre” – olvasható China Daily című, angol nyelvű újság címlapján, hozzátéve, hogy az emberek „fokozatosan elfogadják” a lassú visszatérést a normalitáshoz. Kína már szerdán bejelenthet 10 új országos enyhítő intézkedést – mondta két, az ügyet ismerő forrás a Reuters brit hírügynökségnek, mivel az ország városaiban már feloldották a helyi zárlatokat.

A Nomura japán pénzügyi óriásvállalat elemzőinek becslése szerint a jelenleg vesztegzár alatt álló területek a teljes kínai GDP 19,3 százalékát teszik ki, szemben a múlt hétfői 25,1 százalékkal. Ez az első csökkenés a Nomura által szorosan figyelemmel kísért kínai COVID zárlat-indexben október eleje óta.

Elemzők most azt vetítik előre, hogy Kína jövőre a vártnál hamarabb nyithatja meg újra a gazdaságot és szüntetheti meg a határellenőrzést, egyesek szerint már tavasszal teljesen megnyílhat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?