Pánikhangulat a Shanghai Disneylandben, negatív tesztet kérnek távozáskor

Negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk azoknak a látogatóknak, akik távozni szeretnének a Shanghai Disneyland-ből. A park vezetése közleményében jelentette be, hogy „azonnali hatállyal” bezárja kapuit. Arról nem érkezett hír, hogy mikor tervezik újranyitni a létesítményt, mindenesetre a hat hónapra előre eladott jegyeket megtérítik – írta a Magyar Nemzet.

Csak negatív teszttel engedik ki a látogatókat | Fotó: Agerpres/EPAMivel Kínában még mindig a zéró-Covid szabályozás van érvényben – amely keretében akár már néhány pozitív koronavírus-fertőzött esetén is egész épületeket vagy városrészeket zárnak le – a szombati tíz pozitív fertőzött miatt a gyerekek körében népszerű Disneyland is bezárásra kényszerült.

A legtöbben a többnapos karanténkötelezettségtől ijedtek meg, ezért a kijáratokhoz menekültek, ám a kapukat már zárva találták. A bent rekedt vendégeket ekkor tájékoztatták arról, hogy csak negatív tesztel hagyhatják el a létesítmény területét.

A hazatérni vágyóktól azért is furcsa a koronavírus-tesztek kérése, mert már a belépéshez három negatív tesztet kellett felmutatniuk a látogatóknak. Ez nem az első hasonló eset a Disney történetében. Tavaly ősszel mintegy harmincezer ember ragadt a parkban, a hatóságok akkor is mindenkit leteszteltek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?