Partiumi ízek mutatkoznak be a budapesti Vadászati Világkiállításon

Számos Szatmári Termék védjegyes termék is ott lesz a világkiállítás keretében megszervezett OMÉK - Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon, közölte a Partiumi Falugazdász Hálózat.

Október 7. és 10. között Budapesten mutatkozik be jó néhány Szatmári Termék védjegyes portéka. A magyar fővárosban szervezett Vadászati Világkiállítás része lesz ugyanis az idei OMÉK – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, erre kaptak meghívást a partiumi falugazdászok, akik Szatmár megyéből is rengeteg finomságot visznek magukkal, megismertetve a budapesti közönséggel a partiumi ízeket.

Mint írták, látványosnak ígérkezik a falugazdászok standja, hiszen egy igazi parasztházat is felépítenek és berendeznek, illetve a szatmári hagyományos népi kultúrának egy szeletét is megmutatják az érdeklődőknek: szombat délben a stand közelében ad majd műsort az Avasújvárosi Bokréta Néptáncegyüttes. A standon ott lesznek a St. Martin’s Elixir lekvárjai és szörpjei, Boda László és Bokor Rolland méhészeti termékei, a Seva Sana hidegen préselt növényi olajai, a Miyo természetes kozmetikumai, a Sályi kerémiák, a Dobra Wine idei szőlője, Simon László gyümölcsei valamint a Nachbil remek borai és sajtjai.

A vidék híres-neves italainál maradva: a közönség meg is kóstolhatja majd a nemrég tartott Partiumi bormustrán kiemelkedően szereplő borokat és az Ákovita pálinka- és párlatversenyen díjazott pálinkákat.

Emellett a Szatmár Megyei Múzeum szórólapjai turisztikai látványosságokra hívják fel a figyelmet, illetve a szatmári vadászok is jelen lesznek a standnál, trófeakiállítással és a megye vadászati lehetőségeit népszerűsítő anyagokkal.

„Újabb fontos lehetőséget kapott a Szatmári Termék védjegy és Szatmár megye arra, hogy egy rangos eseményen mutatkozzon be. Megtiszteltetés a meghívás, én pedig biztos vagyok benne, hogy a falugazdászok standja nagyon népszerű lesz a kiállítás látogatói körében” – mondta Magyar Lóránd, a Partiumi Falugazdász Hálózat koordinátora.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?