banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Orosz tábornok: civileket tartanak fogva egy szeverodonyecki vegyi üzemben az ukránok

Erőszakkal tartanak vissza több száz szeverodonyecki lakost az ukrán fegyveres erők az Azot vegyi üzem föld alatti létesítményeiben – jelentette ki Mihail Mizincev vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős oroszországi tárcaközi koordinációs parancsnokság és a Nemzeti Védelmi Irányító Központ vezetője csütörtök késő este megtartott tájékoztatóján.

Mizincev szerint az ukrán fegyveres erők vegyszert (salétromsavat, ammóniát és ammónium-nitrátot) tartalmazó tartályokat terveznek felrobbantani az üzemből való visszavonulásuk során. A tábornok közölte, hogy az ukrán fegyveres erők több más ipari létesítményt – köztük egy Harkivhoz közeli hőerőművet – is aláaknáztak, katonai célokra használva fel őket, civilekkel élő pajzsként védve magukat.

Fotó: Agerpres/EPA

Apti Alaudinov, a Csecsen Köztársaság vezetőjének tanácsadója, az Ahmat különleges osztag parancsnoka a Rosszija 1 televíziós csatornán szintén azzal vádolta meg az ukrán erőket, hogy a szeverodonyecki ipari övezetben civileket tartank fogva. Alaudinov szerint a számuk különböző adatok szerint 300 és 800 között lehet.

A csecsen parancsnok elmondása szerint Szeverdonyeck lakónegyedeit folyamatosan nehézfegyverekkel lövik az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött, szomszédos Liszicsanszk irányából. A „Luhanszki Népköztársaság” egy másik városban, Sztahanovban csütörtökön 13 civil vesztette életét ukrán tüzérségi támadások következtében, 19 lakóház pedig megsérült a helyi hatóságok szerint.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?