Orosz olajfinomítókat lőttek az ukránok

Az oroszországi Szamara régió kormányzója, Dmitrij Azarov szombaton közölte, hogy ukrán drónok csapást mértek a régióban lévő két Rosznyeft olajfinomítóra, ami nem okozott áldozatokat, de tűz keletkezett az egyik finomítóban – írja a Reutersre hivatkozva az Agerpres.

A Telegram alkalmazáson közzétett nyilatkozatában Azarov azt közvetítette, hogy a Volga folyó mentén fekvő régióban a Szizrany finomító kigyulladt, a Novokubisev finomító elleni támadást pedig meghiúsították. Azarov hozzátette, hogy mindkét finomító dolgozóit evakuálták, nincsenek áldozatok.

Fotó forrása: rosneft.de

Az interneten közzétett, nem ellenőrzött videofelvételeken látszik, hogy a szizranyi finomítóban látszólag nagy tűz ütött ki, miközben a mentőszolgálatok a helyszínen dolgoznak.

Az elmúlt hetekben Ukrajna teljes erővel célba vette Oroszország olajipari infrastruktúráját, és Oroszország európai részén lévő finomítókat támadta.

Oroszországban szombaton tartják a második elnökválasztási napot, és Vlagyimir Putyin hivatalban lévő elnök pénteken azzal vádolta Ukrajnát, hogy ilyen támadásokkal próbálja szabotálni a választást.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?