Öngyilkos merényletet követtek el a kabuli reptér közelében

A merényletben minimum 13 ember halt meg, de az áldozatok száma nőhet.

Robbanás történt csütörtökön a kabuli nemzetközi repülőtér közelében. Amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva a Reuters hírügynökség azt állítja, hogy a robbanás oka öngyilkos merénylet volt. A repülőteret még a nemzetközi erők ellenőrzik, onnan történik a külföldiek, valamint a korábban velük együttműködő afgánok evakuálása.

Az esetleges áldozatokkal kapcsolatban egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot. Az amerikai források megerősítették, hogy vannak áldozatok, azonban azok száma és nemzeti hovatartozásuk egyelőre ismeretlen. Később arról szóltak a híradások, hogy a merényletben megsebesült három amerikai katona.

Fél 6 körül a török hadügyminiszter azt nyilatkozta, hogy két robbanás volt, s az áldozatok között nincsenek török állampolgárok. Ez igaznak bizonyult, az egyik merénylő a reptér közvetlen közelében, egy másik pedig egy szálloda mellett robbantotta fel magát. A legfrissebb jelentések szerint legalább 13-an vesztették életüket a merényletben, köztük több gyerek. A sebesültek száma 60 körül van.

A terrorcselekmény elkövetésévelaz ISIS-K szervezetet vádolják.

A tálibokkal kötött megállapodás értelmében a nemzetközi erőknek augusztus 31.-ig kell elhagyniuk a repteret.

(Nyitókép: MApN)

Kapcsolódók

Kimaradt?