Németországba utazna Romániából? Mutatjuk a belépés feltételeit

Románia lekerült a Németország számára járványügyi szempontból kockázatos országok listájáról, változtak a beutazás feltételei.

A bukaresti külügyminisztérium tájékoztatása szerint június 2-ától beutazhat repülővel Németországba az a román állampolgár, aki:

  • PCR-teszttel (72 óránál nem régebbi) vagy antigén-teszttel (48 óránál nem régebbi) bizonyítani tudja, hogy nincs megfertőződve a koronavírussal (a dokumentumot elektronikusan is fel lehet mutatni, és le kell azt fordítani német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelvre);
  • vagy bizonyítani tudja, hogy legalább 14 napja megkapta a második dózis koronavírus elleni vakcinát is az EU-ban engedélyezett oltások egyikéből (vagy egydózisú vakcina esetén egyetlen adaggal be van oltva);
  • vagy bizonyítani tudja, hogy már átesett a koronavírus-fertőzésen, és meggyógyult (ezt legalább 28 nappal ezelőtt, de nem több mint 6 hónapja kiállított dokumentummal lehet igazolni). A német hatóságoknak fel lehet mutatni a korábbi fertőzést igazoló dokumentumot az első oltást igazoló dokumentummal együtt is.

Autóval történő beutazás esetén nincs szükség a fent sorolt dokumentumok egyikére sem, jegyzik meg a hatóságok. A beutazásról további friss információkat itt, itt és itt talál. 

(Címlapfotó forrása: Agerpres/EPA)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?