Negyven napja csökken az esetek száma Spanyolországban

Spanyolországban negyven napja folyamatosan csökken a koronavírussal fertőzöttek száma: a hétvégén négyezerrel kevesebb esetet regisztráltak, mint az előzőn.

12 ezer új koronavírus-fertőzöttet találtak az elmúlt hétvégén, ez négyezerrel kevesebb az előző hétvégi adatokhoz képest - írta meg az MTI a spanyol egészségügyi minisztérium közzétett összesítése alapján.

A hétfő esti adatokban 1161 regisztrált eset szerepel az elmúlt 24 órára, ez beleillik a már negyven napja tartó folyamatos csökkenő tendenciába.

Spanyolországot a vírus az elmúlt évben nem kímélte:összesen 3,16 millióan kapták el igazoltan a fertőzést. A járvány kezdete óta 71 ezren vesztették életüket, az utóbbi héten azonban csak 431-en haltak bele a szövődményekbe.

Az Európában engedélyezett három oltóanyagból Spanyolországba 5,58 millió adag érkezett, az első dózist 4,7 millióan kapták meg, mindkét dózissal 1,38 millió embert oltottak be.

Carolina Darias spanyol egészségügyi miniszter bejelentette: áprilisban tovább nő a beérkező oltóanyag mennyisége, csak a Pfizer-BioNTech vállalatok szérumából 4,8 millió dózis várható, hetente 1,2 millió adag. Ebből a vakcinából márciusban 2,7 milliót vár, februárban pedig 1,77 milliót kapott a dél-európai ország.

(Címlapfotón: nőnapi megemlékezés Segoviában | Forrás: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

Kimaradt?