Megszűnik az Angliába beutazó oltott személyek koronavírus-tesztelési kötelezettsége

Megszűnik péntektől a külföldről Angliába beutazó oltott személyek koronavírus-tesztelési kötelezettsége; érkezés után továbbra is kell tesztelni, de ehhez nemcsak a PCR-, hanem az antigén gyorstesztet is elfogadják – közölte csütörtökön Románia nagy-britanniai nagykövetsége.

A tájékoztatás értelmében az intézkedés pénteken 4 órától lép életbe. Ugyanakkor az oltottaknak nem kell karanténba vonulniuk az érkezés másnapján elvégzett teszt eredményének kézhezvételéig. Vasárnap 4 órától a beoltott személyek és az 5 éven felüli gyerekek esetében az érkezés utáni teszteléshez az antigén gyorstesztet is elfogadják. PCR-tesztre csak akkor lesz szükség, ha a gyorsteszt eredménye pozitív.Fotó: Agerpres/EPA

A nagykövetség hangsúlyozza, hogy a beutazási formanyomtatvány kitöltése továbbra is kötelező mindenki számára. Ezt érkezés előtt legtöbb 48 órával kell kitölteni, és IDE klikkelve érhető el. 

A be nem oltottak esetében változatlanok az Egyesült Királyságba történő beutazásra vonatkozó szabályok. Tőlük továbbra is kérik az országba való belépéskor egy legfeljebb 48 órával korábban elvégzett COVID-19-teszt (PCR vagy antigénteszt) negatív eredményét, illetve igazolniuk kell, hogy beutazás előtt lefoglaltak és kifizettek további két darab PCR-tesztet, amelyeket a beutazást követő tíznapos házi karantén második és nyolcadik napján kell majd elvégezniük.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?