Megszaporodtak az orosz rakétatámadások Ukrajnában a G7-találkozó első napján

Több tucat orosz rakéta csapódott be Ukrajna különböző pontjain vasárnap, a németországi G7 csúcstalálkozó első napján. Kijevben hónapok óta vasárnap reggel történt a legkomolyabb légitámadás, egy ember meghalt, további hat pedig megsérült, köztük egy hét éves kislány is, írta a BBC.

A vasárnap reggel Kijev Sevcsenkivszkij kerületére lőtt rakéta egy óvoda játszóterén robbantott lyukat, a szomszédos kilenc emeletes lakóépületben pedig komoly kárt tett. A megsérült hét éves kislányt műteni kellett, az állapota a hírek szerint stabil. Édesanyját, aki egyébként orosz állampolgár, szintén a romok alól mentették ki, és kórházba szállították.Lakóépületet ért rakétatámadás Kijevben vasárnap reggel | fotó: Agerpres/EPA

Ukrajnai hírforrások szerint Kijev környékén vasárnap 14 rakéta csapódott be, emellett támadás érte Cserkaszi városát, ahol szintén meghalt egy személy, illetve Harkiv régiót is.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint vasárnap ukrajnai katonai célpontokat lőttek Csernyihiv, Zsitomir és Lemberg környékén.

Kijev pogármestere, Vitalij Klicsko szerint a támadások célja az volt, hogy megfélemlítsék Ukrajnát a vasárnap Münchenben kezdődő G7 csúcstalálkozó előtt, amelyen az orosz-ukrán háború az egyik legfontosabb téma és a résztvevő országok várhatóan további katonai támogatást szavaznak meg Ukrajnának, illetve újabb szankciókat Oroszország ellen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?