Meghalt a fogdában a moszkvai terrortámadás után letartóztatott csecsen

A csecsenföldi származású Aszhab Uszpanov állítólag meghalt a rendőrségi őrizetben, miután a moszkvai terrortámadással összefüggésben őrizetbe vették, írta április 1-jén az Agentstvo független orosz hírügynökség Uszpanov édesanyjára hivatkozva, számol be a Kiev Independent.

Az Agentstvo egy, a Kadirov-rezsimhez nem kötődő csecsen Telegram-csatornára hivatkozott, amely videókat terjesztett, azokon látszólag Uszpanov holtteste fekszik egy hullaházban, nyaki sebekkel és a bántalmazás egyéb jeleivel. A csecsen csatorna azt írta, hogy Uszpanovot március 22-én tartóztatták le, és néhány órával később halottnak nyilvánították, számol be a Digi24 hírtelevízió. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) április 1-jén közölte, hogy letartóztatták a támadók négy feltételezett bűntársát a Csecsenfölddel határos dél-oroszországi Dagesztánban. Az FSZB szerint egy újabb támadást terveztek a dagesztáni Kaszpijszk városában.Fotó: Agerpres Mint ismeretes, március 22-én este több fegyveres tüzet nyitott a Moszkva külvárosában, a krasznogorszki Crocus City Hall koncertteremben, és legalább 144 embert megöltek. Az Iszlám Állam (ISIS) egyik tagszervezete nem sokkal később magára vállalta a támadást. Az orosz hatóságok eddig nyolc embert vettek őrizetbe a terrortámadással összefüggésben, közülük heten Tádzsikisztánból származnak. Egy nyolcadik kirgizisztáni gyanúsított március 26-án állt bíróság elé Oroszországban. Az őrizetbe vettek közül négy tádzsik férfit azzal vádolnak, hogy személyesen hajtották végre a támadást. Ők úgy jelentek meg a bíróságon, hogy a kínzás egyértelmű jelei látszottak rajtuk.

Az idegengyűlölő incidensek száma a támadás óta Oroszország-szerte emelkedett, egyre több közép-ázsiai menekült a megtorlástól és a rasszizmus erősödésétől való félelmükben elhagyja Oroszországot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁTKapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?