Megfertőződött koronavírussal a svéd királyi pár

Fotó: kungahuset.seElkapta az új típusú koronavírust XVI. Károly Gusztáv svéd király és felesége, Szilvia királyné - tudatta kedden a svéd királyi udvar.

"A király és a királyné, akik az oltás mindkét adagját és az emlékeztető oltást is megkapták, enyhe tüneteket mutatnak, és a körülményekhez képest jól vannak" - közölte a stockholmi udvar. A palota tájékoztatása szerint a 75 éves XVI. Károly Gusztáv és a 78 éves Szilvia királyné karanténba vonul, és folyamatban van azoknak a felkutatása, akikkel kapcsolatba kerültek.   

XVI. Károly Gusztáv, a Bernadotte-dinasztia tagja 1973 óta Svédország királya. 1976-ban házasodott össze a német és brazil származású Silvia Sommerlath-tal. Három gyermekük van. A legidősebb a 44 éves Viktória trónörökös, a középső a 42 éves Károly Fülöp herceg, a legfiatalabb pedig a 39 esztendős Magdolna hercegnő, aki amerikai férjével az Egysült Államokban él.   

Svédországban az omikron variáns terjedése miatt rekordszámú új esetet jelentettek. A kedden közzétett, december 30-i adatok szerint a napi új fertőzöttek száma 11 507.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?