Pozitív lett a svéd koronahercegnő és férje koronavírustesztje

Fotó: kungahuset.sePozitív lett Viktória svéd koronahercegnő és férje, Daniel koronavírustesztje – közölte Stockholmban a királyi ház.
 

A 43 éves Viktória, XVI. Károly Gusztáv király és Szilvia királyné legidősebb leánya és a 47 éves Daniel „jól van”, és „csak enyhébb tüneteik vannak”. Gyermekeiket, Estelle hercegnőt és Oszkár herceget házi karanténban helyezték el.

A hercegi pár nem az első, akik a svéd királyi családban megfertőződtek a koronavírussal. Novemberben Károly-Fülöp, Viktória öccse és a felesége, Zsófia hercegné tesztje szintén pozitív lett. XVI. Károly Gusztáv király és Szilvia királyné nem kapták el a vírust, január közepén már megkapták a védőoltást is.

A világjárvány kezdete óta a 10,3 milliós Svédországban, ahol a legtöbb országtól eltérően „rugalmasan" kezelték a járványt, több mint 707 ezer fertőzöttet és 13 111 halálos áldozatot jelentettek. A királyságban november óta a második hullám miatt több korlátozó intézkedést rendeltek el, de ezek még mindig enyhébbek, mint más országokban. Jelenleg is korlátozzák a nyilvános gyülekezéseket (legfeljebb nyolcan jöhetnek egyszerre össze) és az éttermi fogyasztást, a gimnáziumokban egyre több a távoktatás.

Kapcsolódók

Kimaradt?