Magyar busz karambolozott Szlovákiában, egy ember meghalt és sok a sérült

Egy személy meghalt, 55-en pedig megsérültek, többen súlyosan, amikor magyar állampolgárokat szállító busz karambolozott egy kamionnal Szlovákiában hétfőn délután, közölte Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára hétfő délután a Facebook-oldalán.

Az államtitkár tájékoztatása szerint egy magyar autóbusz karambolozott a D2-es autópályán. Mint írta, a mentés idején a magyar külügy kollégái a helyszínen vannak - írta meg az ATV. 

Fotó: szlovák rendőrség

A tachometer.parameter.sk azt írja, egy magyar kirándulóbusz ütközött egy kamionnal a 15. kilométerkőnél történt Kúty irányában. Katarína Križnová tűzoltósági szóvivő tájékoztatása szerint a balesetnek egy halálos áldozata van, 55-en pedig megsérültek. Alena Krčová mentőszóvivő is megerősítette, hogy a balesetben sokan megsérültek, néhányan súlyosan. A helyszínre mentőautókat és mentőhelikoptert is küldtek.

A helyszínen 28 tűzoltó végezte a műszaki mentést, akiket Pozsonyból és Malackyból vezényeltek ki. A sérülteket kiszabadították a roncsok közül, valamint elsősegélyben részesítették őket.

(Nyitókép forrása: Magyar Hang/szlovák tűzoltóság)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?