Magyar Péter úgy döntött, Kijevbe utazik

Magyar Péter, a június 9-i európai parlamenti választásokon a Fidesz után a masádik helyen végzett ellenzéki Tisza Párt alelnöke szerdán Kijevbe utazik. Orbán Viktor az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Magyarország kormányfője egy hete tágyalt Ukrajnában Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. 
 
„Holnap hajnalban a Tisza Párt és a magyar emberek képviseletében Kijevbe utazom. Apaként nem tehetek másként" - írta Facebook bejegyzésében az ellenzéki politikus, aki azzal robbant be a magyarországi közéletbe, hogy lehallgatta az akkor még igazságügyi miniszterként tevékenykedő feleségét.
Egy héttel Orbán Viktor kijevi vizitje után Magyar Péter is Ukrajnába tart Fotó: Magyar Péter Facebook oldala
 
Magyar Péter arról is írt posztjában, hogy a hétfői „szörnyű orosz rakétatámadás a kijevi gyermekkórház ellen mindenkit megdöbbentett". Közölte: rendkívüli humanitárius akciót szerveznek, a Medspot Alapítvány segítségével jelentős mennyiségű egészségügyi és orvosi eszközt juttatnak el a legjobban rászoruló helyi kórházaknak. „A magam nevében, magánszemélyként 1 millió forintot ajánlok fel az Alapítványnak" - számolt be a politikus. 
 
Orbán Viktor múlt kedden tárgyalt Kijevben. Az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytatott megbeszéléseket. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége volt. 
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?