Légicsapások tucatjait mérte Gázára az izraeli hadsereg

A rakétatámadás egyik sebesültje Gázában | Fotó: Agerpres/EPAIzraeli katonai repülőgépek légicsapások tucatjait mérték hétfőre virradóra különböző célpontokra a Gázai övezetben, miközben a területet uraló Hamász terrorszervezet is folytatta a rakéták kilövését.

Szemtanúk arról számoltak be a Reuters hírügynökségnek, hogy az izraeli hadsereg utakat, valamint a fegyveresek által használt épületeket, lakóházakat bombázott, elsősorban Gázavárosban.

Helyi médiajelentések szerint találat érte az áramhálózatot is, így veszélybe kerülhet a város déli részeinek ellátása. A tengerpari enklávé több részében a beszámolók szerint robbanások hallatszottak éjszaka mintegy tíz percen keresztül.

Izraeli tájékoztatás szerint terrorista célpontokat támadtak, miután nem sokkal éjfél után rakétákat lőttek ki Gázából Askelón és Beér-Seva városra. Egyelőre egyik oldalról sem jelentettek újabb áldozatokat.

A mostani légicsapások keményebbek, szélesebb körűek voltak, és tovább tartottak, mint az előző éjszakaiak, amelyekben 42 palesztin vesztette életét - írta a Reuters.

Kapcsolódók

Kimaradt?