Lebombáztak egy kelet-ukrajnai kórházat, négyen meghaltak, tízen megsebesültek

Az ukrán katonai parancsnokság bejelentette, hogy négy ember meghalt és tíz megsebesült, miután egy orosz lövedék becsapódott a kelet-ukrajnai Vuhledarban található kórházba. Közöttük állítólag hat orvos is volt – számol be a The Guardian.

Ukrajna szerint Oroszország 203 csapást hajtott végre a nap kezdete óta. Az ukrán külügyminisztérium helyi idő szerint 14 órakor közölte, hogy egy orosz K-52-es helikoptert és három másik helikoptert lőttek le Gostomel közelében, Kijev térségében, valamint Mezhyhirya közelében.

A luhanszki területen Schastia város közelében folynak a harcok, és „az ellenség továbbra is veszteségeket szenved” – áll a közleményben.

Fotó: Agerpres/EPA

Az odesszai régióban a jelentések szerint 10 katona megsebesült egy támadás során. Az oroszok által csütörtökön indított támadás első óráiban több tucat ukrán állampolgár halt meg, köztük egy gyermek is – jelentették nemzetközi hírügynökségek.

Tizennyolc ember (8 férfi és 10 nő) vesztette életét az Odessza környéki Lipeck településen történt lövöldözésben. Reggel további hat ember halt meg a Kijev külvárosában.

Mariupolban egy civil halt meg, míg a belügyminisztérium szerint az Odessza régióban található Podolszk városa elleni támadások során 6 másik civil vesztette életét. Egy határőr is elhunyt a krími rakétatámadás után.

Egy gyermeket megöltek a Harkov régió egyik városában, és három másik embert megöltek Donyeck térségében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?