Labda nagyságú jégeső pusztított a tornádó után (VIDEÓ)

Tornádó söpört végig az amerikai Kansas tagállam egyes részein, lakóházak és épületek százai omlottak össze, vagy szenvedtek károkat, többen megsérültek és 15 ezer lakosnál is többen maradtak áramszolgáltatás nélkül – ismertették szombaton helyi tisztségviselők.

Laura Kelly, Kansas demokrata párti kormányzója rendkívüli állapotot rendelt el a tagállam legsúlyosabban érintett térségeiben.

Csak Andoverben, Wichita 15 ezer lakosú elővárosában, több mint ezer épület szenvedett különböző fokú károkat – közölte Chad Russell, az andoveri tűzoltóság parancsnoka a Wichita Eagle című regionális lapnak nyilatkozva. A kiterjedt pusztítás mellett azonban nem jelentettek a tornádóval közvetlenül kapcsolatba hozható halálesetet, vagy súlyos sérüléseket.

Ugyanakkor az Oklahomai Egyetem három, meteorológia szakos diákja is életét vesztette egy közúti balesetben, amikor éppen hazafelé tartottak egy tornádóüldözésről. Autójuk megcsúszott a nedves aszfalton és frontálisan ütközött egy kamionnal.

A tornádókon kívül több helyről is jégesőt jelentettek a nagy síkságnak nevezett amerikai régióból. Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint kisebb labda nagyságú jégdarabokat találtak a nebraskai Holbrook és a kansasi Enterprise városokban.

(Nyitókép forrása: képernyőmentés)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?