Brutális tornádók csaptak le az Egyesült Államokban

Fotó: Kentucky State PoliceSokan életüket vesztették a pusztító tornádóban, amely az éjszaka folyamán átsöpört Kentucky államon - jelentette a The Washington Post című amerikai napilap Andy Beshearre, Kentucky kormányzójára hivatkozva szombaton.

Szombati sajtótájékoztatóján Beshear közölte: a forgószél halálos áldozatainak száma csak az általa vezetett tagállamban akár 70-100 is fő lehet, és folyamatosan érkeznek a szívszorító hírek.

A Kentucky délnyugati vidékén fekvő, alig több, mint tízezer lakost számláló Mayfield városka szenvedte el a legnagyobb pusztítást. A városban beomlott egy gyár teteje is, a romok alatt sok lehet a halott - mondta el a kormányzó. A középnyugati tagállamban rendkívüli állapotot hirdettek.

A Kentucky mellett délre fekvő Tennessee államban legalább hárman haltak meg az ítéletidő miatt - írta a The Washington Post az egyik helyi illetékesre hivatkozva. Halálos áldozatokat követeltek a tornádók Arkansas államban is, ahol legalább két ember meghalt és öt megsérült, amikor az egyik tornádó megrongálta egy idősotthon tetejét Monette városkában.

Illinois déli részén, Edwardsville térségében a heves viharok következtében beroskadt az Amazon internetes kereskedőcég logisztikai központjának tetőszerkezete, és többen megsérültek.

A CNN amerikai hírtelevízió szerint legalább 24 tornádó söpört végig öt amerikai tagállamon. Az ítéletidő Kentuckyn kívül Tennessee-t, Missourit, Illinois-t és Arkansast sem kímélte.

Kapcsolódók

Kimaradt?