Külügyminiszter: hamisak Oroszország állításai, miszerint Ukrajna fegyverért szállít gabonát

Fotó: Bogdan Aurescu Twitter-csatornája

Teljes mértékben hamisak azok az Oroszország által megfogalmazott vádak, miszerint a nyugati államok gabonáért fegyvert adnának Ukrajnának – jelentette ki Bogdan Aurescu külügyminiszter New York-ban, az Egyesült Nemzetek Szervezete biztonsági tanácsának ülésén.

Bogdan Aurescu ezzel Vaszilij Nebenzia, Oroszország ENSZ-képviselőjének feltevésére válaszolt. Nebenzia azt mondta, „okuk van azt gyanítani”, hogy az Ukrajnából vasúton és a Dunán szállított gabonát „nem az éhezők táplálására használják” a déli országokba, hanem európai országokban tárolják. „Tehát, amennyire mi tudjuk, Ukrajna így fizet a fegyverek szállításáért” – fogalmazott az orosz diplomata.

Aurescu erre azzal válaszolt, nem ez az első eset, hogy Oroszország hamis vádakat fogalmaz meg. Május elsején például az orosz védelmi miniszter azt állította, hogy Ukrajna a romániai közúti, vasúti és vízi infrastruktúra révén masszív gabonaexportot bonyolít, cserébe pedig fegyvereket és muníciót kap. „A román védelmi minisztérium azonnal cáfolta ezeket az állításokat, és a tények hamis és durva kiforgatásának minősítette őket” – tette hozzá a külügyminiszter.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?