Kritikus a helyzet Mariupolban: kolerajárványtól tartanak az egészségügyi szakértők

Fotó: Mariupol megyei tanácsEgy lehetséges kolerajárvány kitörésére figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Mariupolban, mivel a város jelentős vízproblémákkal küzd.

A WHO ukrajnai incidensekkel foglalkozó menedzsere, Dorit Nitzan szerint minden megszállt terület veszélyben van egészségügyileg, de Mariupolban a legkritikusabb a helyzet – írja az UNIAN hírügynökségre hivatkozva a BBC.

Ugyanis annak ellenére, hogy részben helyreállították a település vízellátását, a gyakori csőkárosodások miatt az ivóvíz összekeveredik a csatornából szivárgó vízzel.

A WHO más civil szervezetektől kapott tájékoztatást a szennyezett ivóvízről, és azonnali lépésekre készül a veszély elhárítására. A szervezet amellett, hogy több csoportot is bevon a veszély megszüntetésére, oltóanyagokat készít elő a megszállt területeken lévő emberek számára.

„Civil szervezetektől kaptunk tájékoztatást arról, hogy Mariupolban a szennyvízzel keveredik az ivóvíz. Ez számos betegség, különösen a kolera terjedését okozhatja. Mi erre készülünk, oltóanyagokat készítünk, valamint együttműködünk olyan civil szervezetekkel, amelyek oda tudnak menni és támogatni az embereket” – idézte Nitzant az UNIAN.

Kapcsolódók

Kimaradt?