banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Károly király először szólalt meg, mióta nyilvánosságra hozták a diagnózisát

Károly király csütörtökön szólalt meg először, mióta a palota bejelentette, hogy rákot diagnosztizáltak nála.

Az uralkodó Grenada függetlenségének 50. évfordulója alkalmából tett közzé egy személyes hangvételű nyilatkozatot. „Gratulációját és legmelegebb jókívánságait” fejezte ki a karibi ország lakosságának.

Fotó: Agerpres/EPA

Kifejtette, hogy az elmúlt öt évtizedben csodálattal figyelte, ahogy felépítették a nemzetüket, és ahogyan az ország megtalálta a helyét a világban és nemzetközösségben.

Grenadát a demokrácia és a jogállamiság példájának tartja, azt pedig még nagyobb teljesítménynek tarja, hogy az éghajlatváltozás kihívásaival is nagy sikerrel tud megküzdeni. További sok sikert kívánt, majd így zárta nyilatkozatát: a feleségem és én különleges emlékeket őrzünk az 5 évvel ezelőtti látogatásunkról, és nagyon hálásak vagyunk azért a megható fogadtatásért, amiben részesítettek minket.

A nyilvánosságot ugyan meglepte, hogy Károly király a jelenlegi egészségügyi problémái ellenére is megemlékezik a jeles évfordulóról, de sokakat megnyugtatott, hogy továbbra is ellátja a feladatait, ami arra utal, hogy megfelelő állapotban van, ami bizakodásra ad okot.

Ahogyan azt korábban megírtuk, a Buckingham-palota hétfő este jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak III. Károly brit királynál. A szükséges kezelések már el is kezdődtek, s ahogy a közleményben írják, a 75 éves uralkodó teljes mértékben pozitívan áll a helyzethez.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?