Iohannis, Ciucă és Aurescu is üdvözölte Finnország NATO-csatlakozását

Az államfő, a miniszterelnök és a külügyminiszter egyaránt üdvözölte kedden Finnország belépését a NATO-ba.

„Románia gratulál Finnországnak, amely a mai napon a NATO 31. tagjává vált. A térségünkben tapasztalható példátlan kihívásokkal szemben az egység és a szolidaritás mindig győzni fog. Szövetségünk mostantól erősebb!” – írta Twitteren Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă a kormány nevében üdvözölte Finnország belépését a NATO-ba. A miniszterelnök sok sikert kívánt az új tagállamnak. A kormány Facebook-oldalára írt bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy Románia elsők között ratifikálta a finn csatlakozást. „Alig várjuk, hogy Svédországot minél hamarabb teljes jogú tagként üdvözölhessük!” – fogalmazott Ciucă.

Bogdan Aurescu történelmi napnak nevezte április 4-ét. A külügyminiszter szerint a csatlakozás révén Finnország biztonsága és a NATO ereje is nőtt. „Örülök, hogy személyesen is részt vehettem a csatlakozást támogató diplomáciai erőfeszítésekben, és gratulálok Finnországnak ehhez az eredményhez” – fogalmazott Aurescu, aki fontosnak nevezte, hogy Svédország is mielőbb beléphessen a NATO-ba.

Finnország hivatalosan a NATO tagjává vált kedden, miután képviselői letétbe helyezték országuk csatlakozásának ratifikációs okmányait az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének brüsszeli székházában - közölte a NATO. Finnország ezzel az észak-atlanti szövetség 31. tagállama lett.

(Fotó forrása: Twitter/NATO)

Kapcsolódók

Kimaradt?