banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Híd omlott egy metrószerelvényre Mexikóvárosban, sok a halott és a sérült

Leszakadt egy metrófelüljáró hétfő este Mexikóvárosban, legalább tizenöten meghaltak, körülbelül hetvenen megsérültek.

A leomlott híd maga alá temetett több autót, a mentési munkálatokban a tűzoltóság is részt vett. A helyszínre érkezett a város polgármestere, Claudia Sheinbaum is, aki azt mondta, több mint 30 embert szállítottak kórházba.

A pillanat, amikor a híd leomlott:

A katasztrófavédelem részéről azt közölték, hogy az áldozatok száma várhatóan nőni fog. A televízióban bemutatott, illetve a közösségi médiára feltöltött képsorokon azt látszik, hogy több metrókocsi az öt méter magas felüljáróról lóg, onnan a tűzoltók létrák segítségével igyekeztek kiszabadítani az embereket, később pedig egy darut is beállítottak. Sheinbaum hozzátette: egyelőre nem tudni, hogy a bent rekedtek közül mindenki életben van-e.

A szerencsétlenség a 12-es metróvonalon történt, amelynek építése során korábban több, szabálytalanságokról beszámoló panasz érkezett a hatóságokhoz.

Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter – aki a vonal építése idején a főváros polgármestere volt – a Twitteren szörnyű tragédiának nevezte a balesetet, valamint leszögezte: ki kell vizsgálni a szerencsétlenség okát, és meg kell találni a felelősöket.  „Mindenben állok a hatóságok rendelkezésére” – tette hozzá.

(A nyitókép forrása: Agerpres/EPA)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?