Orbán Viktor a migrációról: bűnözés, erőszak, együttélési képtelenség, konfliktusok

A migráció rossz dolog, veszélyes dolog, bűnözéssel, terrorcselekményekkel, civilizációk, különböző életfelfogást valló embercsoportok közötti összeütközéssel jár - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken a budapesti Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő azt elmondta: „a magyaroknak az ukrajnai háborúval kapcsolatban nem igazuk van, hanem igazuk lesz".

A kormányfő kiemelte: ez hosszú ideig lehetett hipotézis, de mióta a migráció „ilyen invázióvá vált" 2015 óta, és napi tapasztalatok, tények állnak rendelkezésre, „ez nem föltételezés, hanem tény". Bűnözés, erőszak, együttélési képtelenség, konfliktusok, amelyeket nem tudunk kezelni - sorolta.  Hangsúlyozta: Magyarország ezt el akarja kerülni, és különböző okokból - ezek között a magyar kormány bátorsága is szerepel - meg tudtuk védeni eddig magunkat a migrációval szemben. Ráadásul úgy, hogy e tekintetben a politikában nincs egység, a baloldal migrációpárti - jelentette ki. Úgy fogalmazott, „ha meg akarod magad védeni a migrációval szemben, ne engedd be a migránsokat", vagyis „csak olyan embert engedj be a saját országod területére, aki kérelmet nyújtott be előzetesen, azt te elbíráltad, és pozitív választ adtál".

Orbán Viktor szerint a Nyugat nem végezte el a józan mérlegelést a háború kérdésében Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

A kormányfő kitért az orosz-ukrán háborúra is. Orbán Viktor szerint „a magyaroknak az ukrajnai háborúval kapcsolatban nem igazuk van, hanem igazuk lesz". Kijelentette azt is: a Nyugat nem végezte el a józan mérlegelést a kérdésben. Az MTI által idézett miniszterelnök hangsúlyozta: a konfliktust el kell szigetelni. A nyugati országok ugyanakkor globalizálni kívánják azt - mutatott rá. Orbán Viktor kijelentette: egy háborúba akkor lehet beszállni, ha meg tudod mondani, mi a célod, és milyen eszközökkel fogsz élni. Ha nem így van, a politika a végén nem tud elszámolni az emberéletekkel - emelte ki.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?