Fontos hírt kaptak azok, akik 2021-ben Nagy-Britanniába készülnek

A letelepedési engedéllyel nem rendelkező román állampolgárok, akik látogatóba vagy turistaként érkeznek Nagy-Britanniába 2021. szeptember 30-ig léphetnek még be személyigazolvánnyal a szigetországba, azután már csak útlevéllel, írja a Agerpres.

Hat hónapnál rövidebb idejű tartózkodáshoz a román állampolgároknak nem lesz szüksége vízumra, csak érvényes személyi igazolványra szeptember végéig, majd érvényes útlevélre.

Románia nagy-britanniai nagykövetsége azt ajánlja azoknak a román állampolgároknak, akik 2021-ben az országba készülnek utazni, hogy kérvényezzék az elektronikus útlevelet.

Azok a román állampolgárok, akiknek az EU Settlement Scheme keretében megszerzett letelepedési engedélyük van az Egyesült Királyságban, 2025. december 31-ig átléphetik a határokat a személyi igazolványukkal. A 2021. január elsejével életbe lépő utazási feltételek itt olvashatóak.

Fontos az is, hogy a Brexit után Nagy-Britanniában már nem lesz érvényes az EU-s egészségügyi biztosítás, így minden román állampolgárnak, aki oda utazik, ajánlott külön egészségbiztosítást kötnie.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?