Egy hete nincs információ az oxigénpalack nélkül mászó Varga Csabáról

Legutóbb az első akklimatizációs köre után jelentek meg friss információk a Nanga Parbat oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül megmászó Varga Csabáról. A nagyváradi hegymászó egy hete nem jelentkezett, utoljára június 13-án adott hírt magáról.

Mint arról beszámoltunk, szerdán délután hírt adott magáról a nagyváradi hegymászó: a második akklimatizációs körét is sikeresen teljesítette. „Nagyon szépen látszik innen a csúcs. Hatalmas lejtők, gigászi meredek falak, nagyon mély völgyek. Barátságos és fenyegető is egyben. De gyönyörű!” – Így jellemezte a Hazajárónak a Nanga Parbat masszívumát Varga Csaba a 3-as táborból. Néhány napos pihenés következik, aztán, ha nyílik az időjárási ablak, jöhet a Nanga Parbat (8125 méter) csúcstámadása.

Nem meglepő, hogy egy hétig nem jött friss információ a hegymászóról, hiszen nem kommunikál gyakran az expedíciói során, általában az akklimatizációs körök után jelentkezik.

Fotó: Wikipedia

Azt tudni lehet, hogy a hegymászó teljesítette az első akklimatizációs kört június 12-én. Az akkori tájékoztatás szerint az előrejelzések rossz időt, erős havazást mutattak, ezért inkább visszaereszkedett az alaptáborba.

Varga Csaba június 6-án elindult, hogy megmássza a világ kilencedik legmagasabb, 8125 méteres hegycsúcsát. A hegymászó kettős céllal indult a csúcsra: egyrészt a Nagyvárad feliratú magyar nemzeti zászló meglobogtatásával a partiumi, nagyváradi magyarok élni akarását hirdeti, másrészt a világ hetedik és Magyarország első turista szervezete, a Magyarországi Kárpát Egyesület (MKE) 150 éves jubileumáról kíván megemlékezni.

Varga Csaba a legtöbb 8000 méternél magasabb hegycsúcsot elérő magyar hegymászó. Eddig öt nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsot mászott meg pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül.

Korábban úgy fogalmazott, a csúcstámadást a június 20. és 30. közötti időszakra tervezi.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?