EP-frakciót alakított a német AfD, a Mi Hazánk Mozgalom is csatlakozott

A német Alternatíva Németországért (AfD) párt szerdán bejelentette be, hogy elegendő partnert talált saját frakció alakításához az Európai Parlamentben. A parlamenti frakciót egyelőre kilenc uniós tagország 28 képviselője alkotja.

Az új frakcióban az AfD mellett a magyarországi Mi Hazánk Mozgalom, a Visszahódítás (Reconquete) Franciaországból, a Szabadság és Függetlenség Konföderáció (Konfederacja) Lengyelországból, az Újjászületés Bulgáriából, a Se Acabó La Fiesta Spanyolországból, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Párt (SPD) Csehországból, a Köztársaság (Republika) Szlovákiából és a Nép és Igazságosság Unió Litvániából vesz részt. Az AfD a frakciónak a Szuverén Nemzetek Európája nevet javasolja adni - számolt be az MTI.

Újabb frakció alakult az Európai Parlamentben Fotó: az EP Facebook oldala

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom párt elnöke az  X-en közzétett üzenetében azt írta: az új európai szövetségnek tavaly Budapesten tették le az alapjait, majd a Szófiai Nyilatkozattal megerősítették. „Európa ellenségeivel nem egyezkedni akarunk, nem kéredzkedünk be hozzájuk, hanem le akarjuk őket győzni" - tette hozzá üzenetében a pártelnök.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?