Donald Trump lelkesen támogatja Orbán Viktor újraválasztását

A volt amerikai elnök szerint a magyar miniszterelnök „szívből szereti hazáját, és biztonságot akar népének”.

Nem mindennapi helyről kapott támogatást a magyar miniszterelnök. Maga Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke állt ki mellette nyilvánosan.Donald Trump / Fotó: Agerpres

Trump a Save America nevű kampányszervezetén keresztül küldött ki közleményt, mely honlapján ugyan még nem jelent meg, de a Twitteren azonnal posztolta szinte az összes címzett újságíró. Ebben a volt elnök arról beszél, mennyire tiszteli a magyar miniszterelnököt, aki csak és kizárólag jót tett a magyarokkal.

„Orbán Viktor szívből szereti hazáját, és azt akarja, hogy a népe biztonságban legyen. Hatalmas és csodálatos munkát végzett Magyarország védelmében, az illegális bevándorlás megállításában, a munkahelyteremtésben, a kereskedelemben, és meg kellene neki engedni, hogy folytassa a közelgő választáson is. Ő egy erős vezető, akit mindenki tisztel. Teljes mértékben támogatom őt és újraválasztását Magyarország miniszterelnöki posztjára” – áll a közleményben.

Mint ismert, Orbán Viktor volt az első miniszterelnök, aki 2016-ban nyilvánosan is kiállt Donald Trump mellett, 2019-ben pedig Washingtonban személyesen is találkoztak. Orbán Viktor a 2020-as amerikai elnökválasztáson is Trumpnak szurkolt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?