Csak három határátkelőn léphetnek Bulgáriába, akik negatív tesztkötelesek

Csak a Giurgiu-Ruse, a Calafat-Vidin és a Vama Veche-Durankulak határállomáson léphet be Romániából Bulgáriába az a személy, akinek negatív PCR koronavírustesztet kell felmutatnia – hívja fel a figyelmet a külügyminisztérium szombat esti közleménye.

A dokumentum szerint azok, akik mentesülnek a negatív teszteredmény felmutatásának kötelezettsége alól, bármelyik határátkelőn beléphetnek Bulgáriába.

A külügy felidézi, hogy a negatív teszteredmény bemutatása nem kötelező a Bulgárián áthaladó személyeknek; a nemzetközi személyszállítással foglalkozó buszsofőröknek; nemzetközi árufuvarozást végző kamionok vezetőinek; a hajók személyzetének; a repülőterekre érkező és onnan induló repülőszemélyzet tagjainak és a velük egyenértékűnek számító műszaki személyzetnek; a kishatár átkelős munkavállalóknak.

A külügyminisztérium emlékeztet, hogy a román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek a szófiai román nagykövetség telefonszámain: 0035 929712858 és 0035 929733510. Ezen kívül a nehéz helyzetbe került román állampolgárok rendelkezésére áll a román diplomáciai képviselet segélyhívó telefonszáma: 0035 9879440758.

A külügy azt javasolja a Bulgáriába indulóknak, hogy alaposan tájékozódjanak utazásuk előtt, és tanulmányozzák erre a linkre kattintva vagy ezen a honlapon

(Címlapkép: AdobeStock)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?