Bulgária negatív teszthez köti a külföldiek belépését

Kostandin Angelov egészségügyi miniszter hétfői bejelentése szerint Bulgária feltételül szabja a külföldieknek az országba való belépéshez az érvényes negatív koronavírus-teszt felmutatását.

Az intézkedés az európai uniós állampolgárokra is vonatkozik. A miniszter szerint ezzel akarják megakadályozni a vírus agresszívabb törzsének a behurcolását és terjedését. A bolgár egészségügyi hatóságok szerint eddig nyolc esetet regisztráltak az új változatról, amelyet először Nagy-Britanniában azonosítottak.

„Ma intézkedéseket fogunk tenni annak érdekében, hogy a PCR-teszteket kötelezővé tegyük minden olyan utazó számára, aki be akar lépni az országba, beleértve az Európai Uniót is" – mondta Angelov a kormányülésen. Bulgáriában az elmúlt hetekben jelentősen csökkent az új fertőzések száma, és azt tervezi, hogy enyhít bizonyos korlátozásokat: február 4-től pédául újra megnyitják az iskolákat, bevásárlóközpontokat és fitnesztermeket.A banszkói sípályákat sok romániai vendég is felkereste | Forrás: Ski Romania Facebook-csoport

A bolgár hatóságok intézkedése érzékenyen érint sok romániai szabadidős sízőt, ugyanis rengetegen foglaltak szállást a banszkói, pamporovói vagy borveci síparadicsomokban, mert míg az alepsi országok karanténkötelezettséget írnak előd, déli szomszédunkhoz eddigakadálytalanul lehetett utazni, ső hazatéréskor sem kellett elkülönítésbe vonulni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?