Cîţu Oroszország elleni teljes kereskedelmi blokád szükségességéről beszélt Helsinkiben

Az Oroszországgal szembeni szigorúbb szankciók és a teljes kereskedelmi blokád bevezetése hozzájárulna ahhoz, hogy az orosz–ukrán háború hamarabb véget érjen – hangzott el a Florin Cîţu szenátusi elnök és Sanna Marin finn kormányfő keddi megbeszélésén.

Cîţu kedden munkalátogatásra érkezett Helsinkibe, ahol a finn parlament elnökével, a parlamenti pártok vezetőivel, a kormányfővel és a kormány több tagjával is találkozott. „Románia támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Sanna Marin finn kormányfővel az ukrajnai helyzetről beszéltünk, arról, hogy szigorúbb szankciókra és teljes kereskedelmi blokád bevezetésére van szükség Oroszországgal szemben. Ezek hozzájárulnának a háború mielőbbi befejezéséhez. Be kell biztosítanunk magunkat, hogy Oroszország nem fog megtámadni egy másik országot is” – írta Facebook-bejegyzésében Cîţu.

Az Európai Uniónak minden téren biztosítania kell függetlenségét Oroszországtól, de ugyanakkor koncentrálnia kellene arra is, hogyan fogja segíteni Ukrajna újjáépítését – tette hozzá a szenátusi elnök.

A finn kormányfővel való találkozóján Cîţu beszélt a két ország közötti gazdasági kapcsolatok elmélyítésének számos lehetőségéről, kiemelve az innováció területét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?