Ciolacu a Gázából kimenekített román és moldovai polgárokkal tér haza Egyiptomból

Marcel Ciolacu miniszterelnök szerda este tér vissza Egyiptomból a kormány diplomáciai erőfeszítései nyomán a Gázai övezetből evakuált román állampolgárok és családtagjaik egy csoportjával a TAROM különjáratán – közölte a román kormány sajtószolgálata.

A repülőgép fedélzetén lesznek a Moldovai Köztársaság állampolgárai is, akiket szintén evakuáltak a Gázai övezetből, és akiknek a román külügyminisztérium támogatást nyújt a hazatéréshez.

A román állampolgárok és családtagjaik első – 93 főből álló – csoportját kedden evakuálták a Gázai övezetből Egyiptomba. Szerdán a külügyminisztérium bejelentette, hogy további 51 romániainak engedélyezték a Gázai övezet elhagyását a rafahi átkelőn keresztül.

Fotó forrása: Tarom

Maia Sandu moldovai elnök kedden arról tájékoztatott, hogy 36 moldovai állampolgárt evakuáltak a Gázai övezetből, és Kairóból a román külügyminisztérium által szervezett különgéppel Bukarestbe szállítják őket a román állampolgárokkal együtt. Ezt követően a moldovai hatóságok által biztosított autóbusz veszi fel és viszi haza őket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?