Bevettek az oroszok egy donyecki települést

Elfoglalta az orosz hadsereg a donyecki régióban lévő Veszele települést az elmúlt nap folyamán, és megsemmisítette külföldi zsoldosok" két ideiglenes állomáshelyét – közölte csütörtöki hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium.

Szergej Lebegyev, akit a RIA Novosztyi a „mikolajivi ellenállás koordinátorának" nevezett, a hírügynökségnek „helyi földalatti aktivistákra" hivatkozva azt állította, hogy a külföldi „zsoldosokra" Harkivban kedd este mért csapás megölte az ukrán féllel kollaboráló Orosz Önkéntes Hadtest (RDK) több vezetőjét, tájékoztat az MTI.

A moszkvai katonai tárca közölte, hogy a precíziós fegyverekkel végrehajtott harkivi támadás megölt több mint hatvan, zömében francia „zsoldost", további mintegy húszat pedig megsebesített.Orosz tankok Ukrajnában | Fotó: AgerpresAz orosz Nyomozó Bizottság (SZK) csütörtökön bejelentette, hogy újabb 68 külföldi ellen emelt távollétükben vádat amiatt, hogy Ukrajna oldalán „zsoldosként" részt vettek a háborúban. A vádlottak hét országból származnak.

Eddig összesen 591 külföldi állampolgár ellen indítottak hasonló címen eljárást, ők 46 országból érkeztek. A legtöbben az Egyesült Államok, Kanada, Grúzia, Izrael, az Egyesült Királyság, Németország, Litvánia és Lettország állampolgárai.

Az orosz védelmi minisztérium csütörtöki hadijelentése szerint az orosz haderő három frontszakaszon tíz rohamot vert vissza, közülük hatot Kupjanszk térségében. Az ukrán fél vesztesége a frontszakaszon mintegy 860 katona volt, akik közül a legtöbben, körülbelül 260-en Donyeck körzetében estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek csütörtökön ukrán tüzérségi és dróntámadást. Éjszaka Moszkva és Leningrád megye légterében is lelőttek egy-egy pilóta nélküli repülőszerkezetet.

Belgorod megyében egy nőt repeszek sebesítettek meg. Az azonos nevű regionális székhely ellen december 30-án végrehajtott, 25 polgári lakos halálát okozó ukrán rakétatámadás sérültjei közül Vjacseszlav Gladkov csütörtöki Telegram-bejegyzése szerint negyvenet még mindig kórházban ápolnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?