Betiltotta az inflációt Fehéroroszország elnöke

Nem csak árat emelni tilos mától Fehéroroszországban, hanem a boltok bezárása sem megengedett.

Felháborodott az infláción, úgyhogy egyszerűen betiltotta az áremelést Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke, írja a 444.hu a Belta fehérorosz hírügynökség információi alapján.

Aljakszandr Lukasenka | Fotó: Agerpres/EPA

„Október 6-tól tilos bármilyen áremelés. Mától tilos! Nem holnaptól, hanem mától. Hogy nehogy megemeljék az árakat a nap folyamán. Isten mentse, ha valaki úgy dönt, hogy emeli az árakat vagy visszamenőlegesen változtat!"

Bizonyos emberek, vállalkozások azért mentesülhetnek a tiltás alól. A kivételekről „a monopóliumellenes szabályozás és kereskedelmi miniszter, a kormányzók és a minszki polgármester” dönthetnek, „engedélyük nélkül semmilyen árat nem lehet a mai szint fölé emelni”. Figyelmeztette az üzleteket, hogy ha esetleg be akarnának zárni, akkor „felelősségre fogják vonni őket”.

Lukasenka azért tartotta fontosnak, hogy betiltsa az áremelést, „mert az árak egy ponton túlzottan megugrottak”, majd tovább nőttek, mostanra pedig „az árak túlzottan magasak”, „átütötték a plafont”. „Az árakat sehol sem szabad emelni. Nincs erre szükség.”

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?