Bemutatta legújabb gyilkológépét Kína: automata fegyverrel felszerelt robotkutya

A kínai hadsereg robotkutyái szinte úgy néznek ki, mintha a Fekete tükör (Black Mirror) sorozatból léptek volna ki, de ezek valójában a robotok legfejlettebb modelljei, amelyek az új harctéri körülményekhez igazodnak – írja a CNN-re hivatkozva a Digi24. A kambodzsai hadsereggel közös hadgyakorlatok során Kína bemutatta az automata puskával felszerelt robotkutyát, amely gyakorlatilag az ember legjobb (elektronikus) barátját változtatta gyilkológéppé. A robotkutyát arra tervezték, hogy részt vegyen a városi harci műveletekben, és helyettesítse az embert a felderítési, ellenségazonosítási és célba találási feladatok végrehajtásában.

A kambodzsai hadsereggel közös hadgyakorlatok során Kína bemutatta az automata puskával felszerelt robotkutyáját. A Golden Dragon 2024 nevű hadgyakorlat során készült egy olyan videó is, ahol egy robotkutya látható, amint egy távvezérlő által irányítva sétál, ugrál, fekszik és hátrafelé mozog. Az egyik gyakorlaton az automata puskával felfegyverzett robot egy gyalogos egységet vezet be egy szimulált épületbe. 

A robotkutyák mellett a kínai hadsereg katonai drónokat is bevetett a gyakorlatok során. 2020-ban az amerikai légierő mutatta be, hogyan használ robotkutyákat a fejlett harcvezetési rendszerben (Advanced Battle Management System, ABMS), amely mesterséges intelligenciát és gyors adatelemző képességet használ az amerikai hadseregre leselkedő bármilyen fenyegetés felderítésére és elhárítására. A robotkutyák nagyon népszerűek a kínai közösségi hálózatokon, amelyeket a hatóságok szigorúan felügyelnek.

„Általában új felszerelést nem visznek egy másik országgal közös gyakorlatra, ami azt jelenti, hogy a robotkutyáknak el kell érniük egy bizonyos technikai érettségi szintet” – jegyezte meg egy szakértő, akit a Global Times idézett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?