Az ötven legjobb magyar borász közé választották Balla Gézát

Fotó: Balla Géza Pincészet Facebook-oldal

Az ötven legjobb magyar borász közé választották Balla Gézát – adta hírül Facebook-oldalán a ménesi borvidéken gazdálkodó szaktekintély pincészete.

Ezzel jelölést nyert a Borászok Borásza-díjra, melyet Rókusfalvy Pál alapított 2007-ben a Kárpát-medence borászai számára. „Ez az elismerés alapvetően különbözik az összes eddigi borászoknak szóló díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek, hanem maguk a borászok választják ki maguk közül egy-egy szavazatukkal a legjobbat, a Borászok Borászát. Az emiatt kiemelkedő presztízzsel bíró elismerést a legtöbb szavazatot kapott borász nyeri. A cím elnyerésével semmilyen anyagi juttatás nem jár” – olvasható a boraszokborasza.hu oldalon.

A díjkiosztást a Vinum Praemium Alapítvány felügyeli, a Borászok Borásza cím birtokosa pedig az a kiemelkedő minőségű bort készítő személy lehet, akit az elmúlt évek Borászok Borászai egymástól függetlenül a magyar bortermelők 50 legjobbja közé jelölnek. A Borászok Borásza örökös cím, amelyet nem lehet újra elnyerni, a kitüntetéssel anyagi jutalom nem jár.

Az ötven legjobb magyar borász közé két külhoni borász került, az Arad-hegyaljai Balla Gézán kívül a vajdasági Maurer Oszkár. Balla Gézát 2018-ban a Magyar Bor Akadémia az Év bortermelőjének választotta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?