Az államfő meglátogatta a mártírok emlékművét és a nagymecsetet Abu-Dzabiban

Az Egyesült Arab Emírségekben tett hivatalos látogatásának első napján, szombaton Klaus Iohannis államfő meglátogatta a mártírok emlékművét és a nagymecsetet Abu-Dzabiban.

Az Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint az államfő koszorút helyezett el a Wahat Al Karama emlékműnél. Idris Khan munkája az ország első háborús emlékműve, az Egyesült Arab Emírségek elesett katonáinak tiszteletére állították. A Zájed sejk mecset az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb mecsete, 1994 és 2007 között épült.

Az államfő az Egyesült Arab Emírségekben tesz hivatalos látogatást szombattól keddig. Iohannis az EAE elnöke, Mohammed bin Zayed al-Nahyan meghívására látogat a közel-keleti országba.

Klaus Iohannis látogatásának fő célkitűzései a következők: a politikai és diplomáciai párbeszéd elmélyítése a mindkét fél számára fontos témákban, a két ország közötti gazdasági kapcsolatok fellendítése, új befektetők vonzása az infrastruktúra, az energia, az éghajlatváltozás elleni küzdelem, a kiberbiztonság és az élelmezésbiztonság terén megvalósuló projektek révén, a közvetlen ágazati kapcsolatok diverzifikálása.

(Nyitókép: képernyőmentés)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?