banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Az Egyesült Arab Emírségekbe látogat Iohannis

Az Egyesült Arab Emírségekben tesz hivatalos látogatást szombattól keddig Klaus Iohannis államfő.

Iohannis az Egyesült Arab Emírségek elnöke, Mohammed bin Zayed al-Nahyan meghívására látogat a közel-keleti országba.

„Románia és az Öböl-menti államok közötti kapcsolatok erősítése fontos célkitűzése a román külpolitikának, tekintettel a kétoldalú kapcsolatok hagyományára, a jelenlegi nemzetközi fejleményeknek a két fél stratégiai érdekeire gyakorolt hatására, valamint a térségbeli államokkal közös ágazati projektek indításával kapcsolatos célkitűzésekre” – fogalmazott közleményében az Elnöki Hivatal.

Fotó: Agerpres

A tájékoztatásban leszögezik, az, hogy Románia hangsúlyt fektet ezekre a kapcsolatokra, összhangban van az Európai Unió új globális cselekvési tervével is, amely az EU és az Öböl-menti államok közötti stratégiai partnerség kialakítását írja elő.

A közlemény szerint Iohannis látogatásának fő célkitűzései a következők: a politikai és diplomáciai párbeszéd elmélyítése a mindkét fél számára fontos témákban, a két ország közötti gazdasági kapcsolatok fellendítése, új befektetők vonzása az infrastruktúra, az energia, az éghajlatváltozás elleni küzdelem, a kiberbiztonság és az élelmezésbiztonság terén megvalósuló projektek révén, a közvetlen ágazati kapcsolatok diverzifikálása.

Látogatása alkalmával a román államfő megbeszélést folytat Mohammed bin Zayed al-Nahyan sejkkel, az Egyesült Arab Emírségek elnökével, valamint Mohammed bin Rashid al Maktoum sejkkel, az Egyesült Arab Emírségek alelnökével és miniszterelnökével, Dubai uralkodójával. Az elmúlt húsz év viszonylatában a román állam részéről ez lesz az első elnöki szintű látogatás az Egyesült Arab Emírségekben – áll a közleményben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?