banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Dél-amerikai országok elítélik Szíria bombázását

Kanada miniszterelnöke egyetért az Egyesült Államok és szövetségesei döntésével, de több dél-amerikai ország is tiltakozik Szíria bombázása ellen.

Argentína, Brazília és Peru regionális csúcstalálkozót szervezett, amelyen elítélték Szíria bombázását.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök kijelentette, "barátaik mellett állnak" a "szükséges válaszadásban", elítélik a vegyifegyver-támadást. "A felelősöket törvény elé kell állítani" – fogalmazott Trudeau.

"Komoly aggodalom van Brazíliában a katonai konfliktus kiterjedése miatt" – hangsúlyozta ezzel szemben az ország miniszterelnöke, Michel Temer. "Ideje állandó jellegű megoldásokat találni a nemzetközi törvény alapján a [szíriai] háborúra, amely túlságosan régóta zajlik és túl sok életet vett el", fogalmazott.

Peru, az ENSZ Biztonsági Tanáscának nem állandó tagja mindegyik érintett felet mérsékletre intett. Dolgoznak egy politikai megoldáson – jelentették ki. Mauricio Macri argentín elnök szintén a jelenlegi nemzetközi keretek között szeretne megoldást találni – a mexikói elnök, Enrique Pena Nieto hasonló javaslattal élt.

Bolíviában, Kubában tüntettek, az amerikai befolyást ítélve el. A kolumbiai elnök viszont támogatta Washingtont és a vegyifegyver-támadás ítélte el.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?