A világhírű csíkkarcfalvi tudós is felkerült a kormányközeli lap Soros-listájára

A csíkkarcfalvi születésű Barabási Albert-László, világhírű tudós is felkerült a kormányközeli Figyelő legutóbbi számában közölt „Soros-listára”.

A hetilapban megjelent, a „Spekuláns emberei” című cikk szerint a listán szereplő 200 személy Soros György üzletember állítólagos kétezer fős „zsoldoshadseregének” a tagja. A „zsoldoshadsereg” létezéséről Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt a választás előtt egy héttel.

A nemzetközi hírű fizikus, hálózatkutató a Soros-lista második helyére került. Ezt ő maga is szóvá tette a Facebook-oldalán. Barabási Albert-László közölte azt is, hogy sejtése szerint egy írása miatt nevezték ki Soros-bérencnek. Ebben arról számolt be, hogyan próbálja ellehetetleníteni a Közép-Európai Egyetem (CEU) működését a magyar kormány.

Barabási Albert-László nem szakadt el szülőföldjétől, rendszeresen tart teltházas előadásokat Erdélyben. A Temesvári Egyetem díszdoktora, Hargita megyéért díjjal is kitüntették.

A Figyelőben közölt listán szereplő személyek olyan szervezeteknél dolgoznak, mint a Transparency International, a TASZ, a Helsinki Bizottság, de felkerültek a listára újságírók is, például a K-Monitor és a Direkt36 munkatársai.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?