Nagyon veszélyes kihívás terjed a gyerekek között a közösségi oldalakon

A Kék bálna nevű játék után újabb, kiskorúakat veszélyeztető őrület terjed a közösségi oldalakon. A „48 órás kihívás” lényege, hogy a gyermekek bejelentés nélkül eltűnnek két napra otthonról, s közben semmilyen életjelet nem adnak magukról.

Ezt a versenyt az „nyeri meg”, akinek az eltűnése idején a legtöbbször említik meg a nevét a közösségi oldalakon olyan bejegyzésekben, amelyekben a kétségbeesett családtagok kérnek segítséget a gyerekek megtalálásában. Az Independent emlékeztet, hogy ez a „kihívás” a néhány évvel ezelőtt a nyugat-európai fiatalok körében elterjedt „72-es játék" mása, amelynek résztvevői három napra tűntek el hazulról.

A „48 órás kihívás” egyelőre az Egyesült Királyságban szedi áldozatait. Egy írországi városban, Derryben élő anyuka a sajtónak elmondta, sokkolta őt, amikor két gyermeke „e beteges verseny miatt” eltűnt hazulról. Ötvenöt óra elteltével találták meg őket hatóságok egy közeli városban. „Attól rettegtem, hogy megölték vagy megerőszakolták őket. A gyermekeim pedig ezt szórakoztatónak tartották” – mondta a nő.

Egy másik, 12 éves angol kislány is eltűnt a hét elején, a 11 éves barátnőjével. Őket több mint 24 órával később találták meg - írja a Daily Mail.

Kapcsolódók

Kimaradt?